BERICHTEN

Teamwork

14 april 2017

Wat doe je als je al vijftien jaar in het fotografievak zit en met veel plezier voor fijne opdrachtgevers werkt? Je vindt jezelf opnieuw uit om dat werkplezier ook voor de komende vijftien jaar veilig te stellen. En bij dat jezelf opnieuw uitvinden, betrek je professionals op het gebied van communicatie en vormgeving. Op de foto van links naar rechts fotograaf Alfred Oosterman, tekstschrijver en communicatie-adviseur Marjolein Scherphuis en grafisch ontwerper Dick Rutgers. Als team is er bevlogen en met veel plezier samengewerkt. Hetgeen heeft geresulteerd in een aangescherpte positionering en profilering die als eerste zichtbaar worden in de huisstijl en de website. Alfred: ‘Het getuigt van professionaliteit wanneer je vakgebieden waar je zelf minder bedreven in bent door andere professionals laat uitvoeren.’ Dit jubileumjaar, en zeker ook de daaropvolgende jaren, zal de inzet van dit Alfred-team in de communicatie-uitingen zichtbaar en voelbaar zijn.

GGD Groningen | Jaarverslag 2016

Jaarverslag GGD Groningen

11 april 2017

GGD Groningen is een organisatie die zich preventief bezighoudt met de gezondheid van alle Groningers. Ook dit jaar werd aan Alfred Oosterman gevraagd de fotografie van het jaarverslag te verzorgen. In een eerdere editie fotografeerde hij 25 portretten van medewerkers op locatie. Deze versie van het jaarverslag kreeg als titel ‘Het gezicht van GGD Groningen’. Ditmaal is er in de provincie gefotografeerd, werknemers en ketenpartners in bedrijf, onder de noemer ‘Het verhaal van GGD Groningen.’ De GGD doet erg goed werk, en het is fijn om een bijdrage te mogen leveren aan de communicatie over hun inzet. Ook is het fijn om voor het jaarverslag opnieuw prettig samen te werken met Jitse Knoop, Marjolein Scherphuis en Monique Damen en Bauke Klomp.

Villery & Boch Roden gefotografeerd door Alfred Oosterman Fotografie

Fotografie voor Villeroy & Boch

1 april 2017

Sinds 1748 staat de naam Villeroy & Boch wereldwijd voor tijdloze elegantie, innovatief design en buitengewone kwaliteit. Op basis van deze traditie ontwikkelen designers en productmanagers collecties en concepten, die de leefomgeving vorm geven. Het werkgebied van Villeroy & Boch bestrijkt de sectoren Badkamer en Wellness, Tafelcultuur, Tegels en Keuken. De producten van Villeroy & Boch onderscheiden zich door elegante uitstraling, intuïtieve bedienbaarheid en duurzame kwaliteit. Een bedrijf om trots op te zijn dus. En een bedrijf waar Alfred Oosterman Fotografie met erg veel plezier (en trots) voor fotografeert.

Fotograaf lfred Oosterman aan het werk bij Tulips Damesmode

Damesmode Tulips Woman en fotograaf Alfred Oosterman

29 maart 2017

Kortgeleden fotografeerde Alfred Oosterman de kleurrijke nieuwe collectie van damesmodezaak Tulips Woman in Leek. Eigenaressen Nieske Halsema en Mirjan Groot deelden op deze foto graag het podium met Alfred, die al jaren hun collecties fotografeert. Tulips Woman is gevestigd in een gezellig pand in Leek. U kunt natuurlijk ook naar de website gaan. Ziet u nog veel meer foto’s van de collectie én u kunt lekker thuis shoppen.

Huisconcerten in fotografiestudio Alfred Oosterman

28 maart 2017

Op zondag 26 maart 2017 vond de 7e editie van de Huisconcerten Roden plaats: 38 concerten op 13 locaties. Ook dit jaar stelde Alfred Oosterman Fotografie de studio beschikbaar. Four Flutes, bestaande uit Marlies de Jager, Simone Kampherbeek, Leontien van Nesselrooij en Janine Siebesma concerteerden vier maal en speelden een diversiteit aan muziek. Barok, klassiek en Frans impressionisme, van filmmuziek tot jazz. Veel is speciaal geschreven voor dit fluitkwartet, en af en toe geven ze opdracht tot het maken van een bewerking van een bestaand stuk. In april 2016 won Four Flutes in het Limburgse Ittervoort de eerste prijs bij het Benelux Fluitconcours. De zaal heeft genoten, het was een mooie dag.

Ondernemerscontact Noordenveld op bedrijfsbezoek

22 maart 2017

Op donderdagavond 16 februari jl. bezochten de leden van Ondernemerscontact Noordenveld (OCN) de fotostudio van Alfred Oosterman Fotografie aan de Groningerweg in Peize. Het werd een avond vol afwisseling. Alfred vertelde over zijn werk voor de zakelijke markt en voorzag zijn verhaal van beelden, waaronder zakelijke portretten in de studio en op locatie. Hierna interviewde Alfred twee klanten, makelaar Jan Hut en OCN- en Winsinghhof-bestuurslid Rieks Perdok. Beiden vertelden over hun jarenlange samenwerking met Alfred en over het belang van goed beeld. Ter afsluiting van het interview met Rieks Perdok bood Alfred Oosterman Theater de Winsinghhof een kado aan. Alfred heeft tot nu toe uit eigen interesse de artiesten die het theater aandoen gefotografeerd, als vrij werk voor zichzelf. Theater de Winsinghhof kon dat beeld gebruiken. Nu heeft Alfred aangeboden dat de Winsinghhof hem ook voor overige PR-activiteiten mag vragen om belangeloos te fotograferen, In het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Dit grote gebaar werd met vreugde aanvaard, waarna de aanwezigen onder het genot van een hapje en een drankje konden napraten.